• اولین نکته در تعهد این است که مشخص کنید که در چه مواردی تعهد و وفاداری دارید در واقع مشخص کردن قالب تعهد
  • بیان راه کارهای ماندگاری تعهد
  • نحوه برنامه ریزی برای ناکامی های رابطه
  • روزمرگی آفت تعهد در رابطه است.
  • آدم هایی که در رابطه با ما هستند میزان تعهد ما به رابطه رو تعیین می کنند.
  • مدیریت حساسیت ها و توقعات باعث ماندگاری رابطه می شود.
  • سعی کنیم از حساسیت های بی جا دوری کنیم.

اهمیت انتقاد در رفاقت به این دلیل است که اگر انتقاد نکنیم اون رفتار کم کم برای خود ما هم اتفاق می افتد و اون رفتار اشتباه رو توجیه می کنیم.
بیان راه های انتقاد بی تعارف و مطلوب این است که اول هدف انتقاد را مشخص کنیم دوم تمایل طرف مقابل برای انتقاد را بررسی کنیم. متوجه باشیم که در بد حالی طرف مقابل از او انتقاد نکنیم و هرگز در جمع از کسی انتقاد نکنیم.
مواظبت از اعلام انتقاد با قطعیت و کلی گویی
انتقاد ناپخته چیست؟
نحوه انتخاب کلمات در انتقاد بسیار مهم است.

راه های حفظ استقلال در رفاقت
مطالعه در حوزه رفتار و گسترش علایق
علایق رو بیان کنیم
خوب و به جا صحبت کنیم
توجه طلب نباشیم و در نهایت پایبند به اصولمان باشیم.

در همدلی، راهکار ندهیم نصیحت نکنیم محکوم نکنیم و ریشه یابی نکنیم. ارائه راه های مناسب جهت همدلی مؤثر اشتباهات رایج در همدلی کردن را توضیح می دهد.
گاهی ناراحتی بیان نمیشه و ما باید از حالت های رفیقمون متوجه بشیم که مشکلی هست باید به صورت فرد توجه کنیم چون این عدم توجه ممکن است اتفاقات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

وظیفه یک رفیق در قبال رفیقش انرژی سازی است. اصول تشویق کردن: بررسی کار از نظر عقلانی بودن قانونی بودن دین و … برای تشویق کردن خودمان باید پر انرژی باشیم ، راه نشان دادن انگیزه به دیگران نشان دادن امید است نه گفتن آن. راه های رسیدن به امید و انرژی رو به رفیق خود بگویید این باعث میشه اون منابع برای خودتون انرژی بیشتری تولید کنه. یکی از راه های ایجاد انگیزه در دیگران پذیرش نقطه ضعف خودمان است .

تمرین نگاه از زوایای مختلف به مسائل در رفاقت ها باعث میشود که در زندگی شخصی بهتر عمل کنیم.برای رهایی از سطحی نگری اولین قدم صرفنظر از کارهای پیش پا افتاده است. دوم بررسی یک رفتار از زوایای مختلف مخصوصا نکات منفی هر روز یک مسئله، سوم زیرسوال بردن اصول و فرضیه هایی که به اونها پایبند هستید و نکته آخر شکست های گذشته رو تحلیل کنید.

تلاطم غیر قابل پیش بینی نتایج مطلوبی در بر ندارد. در ناراحتی عصبانیت یا خوشحالی در رفاقت میانه رو باشید و توجه کنید که آیا رفیق من با من متعادل هست یا خیر؟گاهی تأیید نابجای رفیق ما رو از حالت میانه روی خارج می کنه. و خطرناک تری موقعیت خروج از میانه روی هیجانی شدن هست.
چگونه میانه رو باشیم؟ آینده نگری، انتخاب الگوی مطلوب، فکر کردن تحلیلی به زندگی جاری، مواظب بمب های هیجانی باشیم.

شاکر بودن و متواضع بودن در تضاد بی خیال بودن است. اگر بخواهید انسان متواضعی باشید باید ابتدا انسان شکرگزاری باشید. شکرگزاری ۳ مرحله دارد: شکرگزاری قلبی، اقرار زبانی، از نعمتی که دریافت کردید خوب استفاده کنید.

صداقت در رفاقت چگونه و تا کجا پیش می رود؟ پیش بینی موقعیت های دروغ رو باید از قبل در موردش تدبیر کنیم و خودمان را در آن موقعیت قرار ندهیم. فیلم بازی نکنیم. صداقت ارتباط معکوس با مقایسه گری دارد هرچه خودمان را با دیگران مقایسه کنیم میزان صداقتمان کم تر می شود. سکوت مدبرانه را تمرین کنیم.در نظر بگیریم که از حرف های ما در آینده امکان سو استفاده نباشد.

رفاقت یکی از عوامل تأثیرگذار در عزت نفس است.چه افرادی باعث تخریب اعتماد به نفس در ما می شوند؟ افرادی که باعث می شوند ما بلوف بزنیم . افرادی که کارهای ما را بزرگنمایی می کنند . افرادی که نکات مثبت ما را مسخره می کنند. کسی که نکات منفی شما را زنجیره سازی می کند. راه های به دست آوردن اعتماد به نفس ماندگار با استفاده از رفاقت؟ ۱- تلاش کنید حس مثبت در دیگران ایجاد کنید. ۲- توانمندی ها و مهارت های خود را بشناسید و از آن ها صحبت کنید. ۳- در صورت درخواست کمک از دیگران در خصوص توانمندی های ما به آن ها کمک کنیم. ۴- تمیز و مرتب باشیم. ۵- نوشتن زندگی نامه ۶- خودتان را به چالش بکشید.
اعتمادبه نفس بی جا بسیار آسیب زننده است.

تعریف واقع بینی: بررسی همه جانبه یک موضوع یا اتفاق. ما معمولا نکات مثبت رو میبینیم و زمانی متوجه نکات منفی می شویم که در حال انجام کار هستیم. اولین قدم واقع بینی ، خود آگاهی و دگر آگاهی است. دومین قدم تعیین برنامه جایگزین است. سومین قدم در هنگام انجام کار تصمیم نگیرید چون این تصمیم ها تحت تأثیر هیجانات اون اتفاق هست. پس قبل از حضور در یک واقعه به اون فکر کنیم. و نکته آخر وظیفه ما نسبت به رفیقمان واقع بینی است ولی روی نکات منفی متمرکز نشوید.

تلاطم های هیجانی انسان ها روی همدیگر اثر دارد. یکی از عوامل فاصله گرفتن انسان ها از همدیگه مواجهه با رفتارهای غیرقابل پیش بینی است که یک مکانیزم دفاعی است.
آسیب های رفتار غیر قابل پیش بینی فردی که دوستش این رفتار را نشان می دهد شامل :۱- بیشتر شدن بی ثباتی رفاقت ۲- انجام رفتار غیرقابل پیش بینی به فرد سرایت می کند.
راه ایجاد ثبات در رفاقت:۱- نسبت به هدف هر روز خودتان را بسنجید. ۲- عدم بیان تصمیم های جدی قبل از عمل کردن به آن ها ۳- تغییرات باید هدفمند آرام و مستمر باشد. ۴- همیشه برای خودتان یک مرز تعیین کنید.

اولین چیزی که در مقتصد بودن مهم است متعادل بودن است.راه آن یادداشت خرج و مخارج است.دومین نکته این که هیچ گاه خرج و مخارج ضروری را فراموش نکنید. سوم اینکه هیچ گاه برای کارهای غیرضروری از اندوخته مالی خودتان استفاده نکنید.چهارم قبل از هزینه کردن قیمت گیری کنید. پنجم در هنگام خرید کردن یا تنها بروید یا با رفیقی بروید که از هیجانات خرید شما پیشگیری کند. ششم به عوامل برانگیزاننده خرج و مخارج توجه کنید.

مثبت اندیشی را با ساده لوحی اشتباه نگیرید. تفاوت مثبت اندیشی و ساده‌لوحی این است که فرد از یک اشتباه درس می‌گیرد و آن را تکرار نمی‌کند. چگونه در دوستی ها و روابط مثبت اندیش باشیم؟ ۱- از گذشته خود درس بگیریم. ۲- خودمان را ببخشیم. ۳- به راه های عملیاتی شدن رویاهاتون فکر کنید. ۴- در فضای برانگیزاننده مثبت قرار بگیریم. در کنار آدم های منفی‌باف قرار نگیریم.۵- به هیچ عنوان درجا نزنید. برای رشد و بالندگی خودتان برنامه داشته باشید.

اصول راز داری یک رفیق اول این که اطلاعاتی را به عنوان راز در نظر بگیریم که در اختیار ما باشند نه مربوط به دیگران دوم اطلاعاتی که به کسی می گوییم برای خودمان موجب ایجاد دردسر نشود. و سوم اینکه انتخاب راز در رفاقت بسیار مهم است (چه در گفتن راز و چه در دریافت راز)
از درجه اهمیت راز اطلاع داشته باشیم.
رازداری بار روانی خبر را برای صاحب راز کم می‌کند، ولی بستر خطر رو برای ما فراهم می‌کند. سعی کنیم آگاهانه صحبت کنیم و مکان حرف زدن بسیار مهم است.

اصول مشورت یعنی با چه کسی مشورت کنیم؟ مشاوری انتخاب کنیم که مهربان باشد پذیرای ما و خیرخواه ما باشد، امین باشد و از همه مهم تر علم داشته باشد و قبل از مشاوره گرفتن باید آمادگی ذهنی مناسب در ذهن مشاور ایجاد کنیم. زمان و مکان مشاوره مهم است.
مشورت گرفتن دارای اصول خاصی است .
بهتر است حین مشورت گرفتن یا نکات را بنویسیم یا ضبط کنیم چون در نهایت تصمیم گیرنده ما هستیم و ما باید عواقب تصمیم را بپذیریم.
نکته مهم  اینکه به هیچ وجه با انسان های منفی باف مشورت نکنیم.

شجاعت احترام به دنبال دارد. ترس ها سرچشمه تصمیمات نامعقول هستند.
ترس ها انسان را از تلاش بازمی دارد. مواظب فاصله بین شجاعت و حماقت باشیم.
عقل شجاعت را مطلوب نگه می دارد.  اصول شجاعت مطلوب مرور اهداف است.
شجاعت غیرعاقلانه = بی گدار به آب زدن است.
نکته : شناخت ارزش ها باعث شجاعت می شود. (باید بتوانی به صورت منطقی از ارزش هات دفاع کنی  و این نشانه شناخت ارزش در هر فرد است.
راه های دستیابی به شجاعت در خود ودیگران  شناخت دقیق عنوان ترس است. دوم اینکه با ترس خود روبرو شوید و ترس خود را کمیتی کنید به ترس عدد بدهید و سعی کنید در دفعات بعدی از میزان عدد ترس خود بکاهید. و در نهایت ما به عنوان یک رفیق می توانیم دوستمان را در مواجه به ترس هایش همراهی کنیم تا شجاعت به دست بیاره شجاعتی که به کسی لطمه ای وارد نکنه.

اگر اصول بخشندگی را بلد نباشیم باعث گرفتاری می شود.
نکته: آنچه می خواهیم ببخشیم در دایره اختیارمان باشد. تفاوت بین سخاوت و رانت را مورد توجه قرار دهیم.
سخاوت و بخشندگی در حق هر کسی نباید او را ضعیف و درگیر و جریحه دار کند.
خیلی وقت ها کمک ها و بخشندگی ما مانع رشد دوست یا رفیقمون میشه.
آگاهی از میزان سخاوتی که خرج می کنیم داشته باشیم.

علت رها کردن کارها در نیمه راه ندانستن ضرورت انجام کارهاست. استفاده از جدول رنج و لذت در جهت عملگرا شدن و ثبات انگیزه ، از عوامل عملگرا شدن انتخاب یک مربی مناسب است. ثبت دقیق فعالیت ها منجر به عملگرا شدن می شود.
هدف گزاری در زندگی از رفاقت ها سرچشمه میگیرد. هدف در بستر ارزش شکل میگیرد و ارزش آن چیزی است که برای ما مهم است زندگی بدون هدف مثل راننده بدون مقصد هست که به هیچ جا نمی رسد. در رفاقت ارزش ها باید شبیه به هم باشد. توضیح مشخصات هدف : قابل اندازه گیری و در دسترس باشد.به هدف علاقه مند باشیم. برای هدف زمان مشخص شود. توضیح دلیل کج روی در نوجوانان

خلاقیت میزان رضایتمندی رو در زندگی بالا می برد. ارتباط میان فردی و رفاقت یکی از بسترهای خلاقیت است. راه های افزایش خلاقیت : خلق داستان صد کلمه ای، الگوگیری از افراد خلاق، گسترش دایره اطلاعات در زمینه ای که میخواهیم خلاقیت کسب کنیم. داشتن دفترچه ایده، حتما در زندگی روزمره از شوخی و طنز استفاده کنید چون باعث افزایش خلاقیت می شود.

چگونه هوشیار باشیم؟ به تغییرات رفیق خود حساس باشید. تکنیک های هوشیاری :۱- مکث سه ثانیه ای قبل از هرکاری به کاری که می کنیم فکر کنیم. ۲- به صورت هوشیارانه به کار بعد از کاری که انجام می دهید فکر کنید. ۳- جانشینی تصویری (خودمان را در موقعیت تصور کنیم) . اگر هوشیارانه زندگی کنیم ناخودآگاه هوشیارانه هم تصمیم می گیریم.۴- ربط دادن عناصر ارتباطی به همدیگر (کلا هر زمان چیزی دیدیم از کنارش بی اعتنا عبور نکنیم و بی گدار به آب نزنیم)
اصول امانت داری: ۱- بررسی ظرفیت خود و رفیق ۲- در رد و بدل کردن امانت مستندسازی کنید ۳- عکس گرفتن از وسایل امانتی یا شاهدی محیا کنید.۴- همیشه امانت شی نیست ممکن است اطلاعات باشد باید در این مورد هم امانت دار باشیم.
همیشه برای نگهداری امانت های زندگی جای مشخص داشته باشید و یادداشت کنید.
بهترین راه افزایش امانت داری در وجودمان این است که خودمان را به جای طرف امانت دهنده بگذاریم.
سخت کوشی و تلاش به شدت تحت تأثیر تأیید رفیقتان است. سخت کوشی با پر کاری تفاوت دارد. برای رسیدن به هر هدف تلاش لازم است و اگر رفیق شما مانع از تلاش شما برای رسیدن به هدفتان باشد یعنی مانع رسیدن شما به هدفتان است. چگونه سخت کوشی را در وجودمان نهادینه کنیم؟ ۱- بازه های زمانی کوتاه با فعالیت مشخص تعریف کنید. ۲- تصویر سازی شکست داشته باشید. ۳- به تأثیر وجود خودتون در زندگی باور داشته باشید.
اعتماد قالب و چارچوب دارد و اعتماد نباید به ما و به بقیه آسیب وارد کند. چگونه فرد معتمدی باشیم؟ ۱- انسانهایی که با آن ها در ارتباط هستید را به درستی انتخاب کنید. ۲- رفتارهای متناقض نداشته باشیم. ۳- رفتارهای تکانشی اعتماد رو سلب می کند. ۴- پذیرفتن اشتباه و سعی در برطرف کردنش ۵- اغراق نکنیم.
نکته مهم اینکه همه انسان ها دارای ظرفیت هستند اگر خارج از ظرفیت اطلاعات دریافت کند از دایره اعتماد خارج می شود.
تعریف خودکنترلی : تحمل احساسات، انگیزه ها و هیجان ها در موقعیت های مختلف که باعث خروج رفتارهای ما از حالت عادی می شود. چگونه خودکنترل شویم؟ ۱- زمینه های انفجار و رفتارهای تکانشی خودمان را پیش بینی کنیم.۲- عدم خودکنترلی چه آسبی به من و دیگران می زند. ۳- تعهد بدهیم به خودمان قول بدهیم.
زمانی که خودکنترلی شما زیاد است و خودکنترلی طرف مقابل شما کم است و تلاشی برای افزایش آن نمی کند باید رفاقت را تمام کنید.
مؤثرترین جریان اثرپذیری زندگی، رفاقت است. چه کنیم که رفاقت میزان انطباق پذیری را بالا ببرد؟ ۱- شناخت واقعیت ها ۲- پذیرش واقعیت ها ۳- مدیریت واقعیت ها از طریق وسعت علم و دانش
شکوه و شکایت آفت انطباق است. باعث می شود برای حل یک مشکل کوچک مشکل بزرگتری ایجاد کنیم.
برای دیپلماسی های رفتاری خودتون فکر کنید. فکر کردن هوشیارانه به رفتارها باعث افزایش انطباق پذیری می شود. ورزش کردن باعث افزایش انطباق پذیری می شود.